Sentire

   Praktijk voor emotioneel lichaamswerk, opvoedingsondersteuning en zingeving

 

 

 

 

 

 

© 2015

 

 

 

Over Mezelf

> Gevolgde vorming/ervaring 
> Interessante literatuur of links

 

 

 

 

 

 

 

Ilse Van De Putte, į 1970,

moeder van twee kinderen,

trainer Emotioneel Lichaamswerk,

Reikimaster

 

 

 

 

 

Na mijn economische studies ontdekte ik dat ik een schitterend diploma had gehaald, maar me behoorlijk slecht in mijn vel voelde, al leek dit ogenschijnlijk niet zo. Ik voelde mij vervreemd van mezelf, alsof ik een toeschouwer was van mezelf, en miste waarachtig contact.

 

Ik heroriŽnteerde mij naar Criminologische wetenschappen, waar de richting 'mens, maatschappij en marginaliteit', mijn bijzondere interesse wekte en als een ware bevrijding aanvoelde. Ik maakte kennis met fenomenologie, waarnemings- en ervaringsgericht werken, fenomenologische aspecten van huwelijk, seksualiteit en gezin, psychopathologie, het werk van Wilhelm Reich en de relatie tussen karakterstructuren en chronische spierspanning, principes van bio-energetica en het werk van Jung, die zocht naar de verbinding tussen spiritualiteit en psychologie. Zijn visie op de weg naar zelfontplooiing en individuatie waren een inspiratiebron. Ik voel nog steeds een grote dankbaarheid naar de gedurfde aanpak van wijlen professor De Batselier. Maar ik miste een methodiek, contacten, durf om hiermee verder aan de slag te gaan. Zowel relationeel als professioneel liep ik telkens weer tegen dezelfde dingen aan.

 

In 1997 ontdekte ik het individuele- en groepswerk van trainers/therapeuten 'Emotioneel Lichaamswerk'. Deze methodiek, gebaseerd op de bio-energetische inzichten van Alexander Lowen en aangevuld met andere oosterse en westerse body-mindinzichten en ethiek, brachten mij dichter bij mezelf, mijn voelen, mijn hartsverlangen, bij mijn diepste pijn, en tegelijk ook bij mijn grootste kracht, levenslust en een diep respect voor het leven. De weg naar het midden van mijn hart.

 

Naast het lichaamswerk liep mijn weg ook naar en via Reiki. De Reiki initiaties bij Rob Hermans (www.Emovere.be), lieten mij groeien in mijn ervaring van diepe verbondenheid met universele levensenergie, een verbondenheid als mens met hemel en aarde.

 

Beroepsmatig ben ik naast lichaamswerker, ook freelance medewerkster voor De Gezinsbond' voor Bijtanksessies opvoedingsondersteuning of thema-avonden zoals 'Wortels en Vleugels' en 'Omgaan met emoties bij kinderen: Blij, boos, bang en verdrietig'.

 

Vanuit deze achtergrond en levenservaring, wil ik graag mensen ondersteunen in het realiseren van hun eigen levenspad.