Sentire

   Praktijk voor emotioneel lichaamswerk, opvoedingsondersteuning en zingeving

 

 

 

 

 

 

© 2015

 

 

 

Emotioneel lichaamswerk

> individueel aanbod 
> groepsaanbod

 

 

Wil je graag meer voeling met datgene wat er werkelijk in jou leeft?

Ben je nieuwsgierig naar de taal van je lijf en je gevoel?

Zeg je wel eens 'ja' en bedoel je eigenlijk 'nee'?

Weegt het leven je soms zwaar? Of raak je juist niet gestopt in de drukte van elke dag?

Zoek je een oprechter contact met jezelf of anderen?


Emotioneel lichaamswerk (ELW®) is een manier om bewuster en voller in het leven te staan. Openen en sluiten, geven en ontvangen, opladen en ontladen, loslaten en vasthouden, licht en donker, vertrouwen en wantrouwen, ratio en irratio, mannelijk en vrouwelijk, raken en geraakt worden, ernst en speelsheid, ... Het zijn allemaal polen werkzaam in ons.


Verstarring in ons lichaam, waarvan we ons vaak niet meer bewust zijn, verhindert dat levensenergie kan stromen en dat het evenwicht in deze polen verstoord kan raken. Deze plekken van verstarring vormen als het ware een pantser door onderdrukte emoties, gevoelens of gedachten.
Emotioneel lichaamswerk nodigt je uit om te gaan bewegen, dieper en voller te gaan ademen, jezelf te laten horen en alles te laten zijn, zoals het is, hier en nu.
Een boeiende ontdekkingsreis doorheen je lijf, op weg naar meer stroming, meer levenslust, verbinding, innerlijke rust, groei en leven vanuit je hart. Helemaal op je eigen manier en je eigen tempo.


Trainers, coaches en therapeuten die volgens deze methode werken, verenigden zich in het Netwerk voor Emotioneel Lichaamswerk (vzw NEL). Zij organiseren ook de driejarige opleiding 'Emotioneel Lichaamswerk'. Meer informatie over deze methode en de opleiding Emotioneel Lichaamswerk vind je op www.emotioneellichaamswerk.be


Artikel: Mag ik weer authentiek zijn in mijn voelen? Naar een plek voor Emotioneel Lichaamswerk in welzijn- en gezondheidszorg, december 2012, Ilse Van De Putte

Opleidingsbrochure Trainer emotioneel lichaamswerk, NEL vzw, 2012.

Basistekst 'wat is emotioneel lichaamswerk', november 2014, NEL vzw.